21 september 2020: start Infopunt Dementie Groot-Zedelgem

GEPOST OP 21 SEPTEMBER 2020|Het Infopunt Dementie Groot-Zedelgem

Wereld Alzheimer Dag 2020! Dit vonden we een prachtige dag om de opstart van ons Infopunt Dementie  bekend te maken. Dit infopunt kunnen we omschrijven als een neutraal, kosteloos en laagdrempelig aanspreekpunt. Alle inwoners van Groot-Zedelgem kunnen terecht met al hun vragen en/of twijfels rond dementie.

We richten ons tot mensen met dementie en hun naaste omgeving . Daarnaast richten we ons tot de professionele zorgverleners en willen we ons actief inzetten voor alle bewoners, diensten en handelaars binnen Groot-Zedelgem.

Onze begeleiding kan bestaan uit een combinatie van mogelijke interventies: psychosociale ondersteuning, informatie omtrent de problematiek en/of omgaan met dementie, informatie en advies rond het dienstverleningsaanbod, doorverwijzen naar een gepast zorgaanbod…

Zowel de persoon met dementie, zijn mantelzorgers en familieleden, de huisartsen en zorgverleners in de thuiszorg, maatschappelijk werkers in de zorg- en welzijnssector als alle verenigingen en inwoners van Groot-Zedelgem kunnen zich aanmelden voor ondersteuning.

U kan hiervoor langskomen aan het onthaal van het WZC Klaverveld, telefoneren op het nummer 050/82 66 36 of een email sturen naar info@zwz.be.

Wil je op de hoogte blijven van onze verdere ontwikkelingen en activiteiten, stuur ons een mailtje en dan bezorgen wij u regelmatig een update.