Algemene vragen


Zeker en vast! U bent als vrijwilliger meer dan welkom. Helpen in de bistro, rondrijden als chauffeur, begeleiden van uitstappen, tuinwerk, ... Heel wat mogelijkheden dus we gaan graag samen met jou aan de slag om te kijken waar we een match vinden!!

Indien we open vacatures hebben, kan je deze op onze vacaturepagina aantreffen. Ook onze collega's van de andere voorzieningen binnen GVO werken op deze manier. Meer info vind je op de vacaturepagina en je kan er meteen online solliciteren!

Zeker. Stagiairs in diverse disciplines kunnen bij ons stage lopen. Dat kan in de zorg zijn, maar ook voor administratieve, logistieke of technische functies. We werken ook samen met scholen of opleidingsinstituten (kappers, kiné, verpleegkunde, podologie, manicure, verzorging, VTI technische stages,  etc.) om de studenten van die organisaties stagemogelijkheden te bieden.

Zeker en vast! Zowel met als zonder zorgopleiding kan je als jobstudent aan de slag in één van onze huizen. Meer info vind je op de vacaturepagina en je kan meteen online solliciteren!

Specifieke vragen Klaverveld


Ja hoor, ons woonzorgcentrum heeft een eigen keuken waar de maaltijden dagvers bereid worden. Er is een vast menu, maar steeds met de mogelijkheid tot aanpassing. Je bent jarig? Dan kies jij de verjaardagsmenu! 

Ja! Van maandag tot en met vrijdag kunt u tijdens de namiddag (14u-16u30) genieten van een drankje en sneukel in onze Bistro '89. Onze vrijwilligers komen u aan tafel bedienen zodat u zorgeloos kan genieten van een fijne babbel met uw familieleden of vrienden. Wenst u samen met uw familielid te genieten van een huisgemaakt middagmaal in onze bistro? Neem dan contact op via 050/82 66 36 om te reserveren!

Zeker. De bewoner mag vanzelfsprekend meegaan op familiebezoek, een daguitstap, een huwelijksfeest ... Gelieve dit steeds aan de medewerkers van de wooneenheid te laten weten zodat er afspraken kunnen gemaakt worden rond de maaltijd en/of medicatie. 

Ja. Palliatieve zorg is één van de zaken waar we heel sterk mee bezig zijn. We verlenen deze zorg in nauwe samenspraak met de persoon in kwestie en de familie. We werken in dit verband ook samen met de huisarts en met het netwerk Palliatieve Zorg (dit is een netwerk in de regio dat ondersteunend werkt naar de zorgvoorzieningen). Palliatieve zorg kan zowel in het centrum voor kortverblijf, de assistentiewoningen als het woonzorgcentrum worden aangeboden.

Iedereen kan verder begeleid worden door zijn eigen huisdokter. In elke zorgvoorziening is er sowieso een coördinerend en raadgevend arts (CRA in vakterminologie) aanwezig voor de coördinatie en de ondersteuning van het medisch beleid. Die persoon heeft ook contact met de verschillende huisartsen van onze bewoners en stemt het medisch beleid met hen af.

Goed dat u dit opmerkt want het is een aandachtspunt. Als u zich zorgen maakt over de gezondheid of veiligheid van uw moeder of vader raadpleeg zeker eerst de huisarts. Is er sprake van één of andere vorm of stadium van dementie dan kan u zeker met ons contact opnemen. Dementiezorg is één van de zaken waar we heel sterk mee bezig zijn. Onze medewerkers van het Infopunt Dementie Groot-Zedelgem komen graag bij jullie langs (gratis). Deze personen hebben kennis over en ervaring met de bredere problematiek rond de dementie. 

Sommige mensen zijn liever alleen is, anderen leven op bij sociale contacten. Soms is de zorg van die aard dat de keuze niet in elke situatie mogelijk is. In dat geval bekijken we samen met de bewoner of zorgvrager hoe we dit best aanpakken. We noemen dat ‘zorg op maat'. We stimuleren wel om samen met anderen te eten omdat we er van overtuigd zijn dat sociaal contact het algemeen welzijn bevordert. Maar wie er op staat om alleen te eten mag dat zeker.

Dieren en kinderen, ze brengen een glimlach op vele gezichten. Vanzelfsprekend mogen honden, katten, papegaaien ... op bezoek komen! De honden dienen in de gemeenschappelijke ruimtes aan de leiband te zijn, op de kamer van uw familielid kan die gerust af. 

Onze kamers zijn standaard bemeubeld met alle noodzakelijke meubilair (oa. een hooglaagbed, frigo, zetel, televisie, tafel en stoel, badkamer met douche...) . U kan dit gerust aanvullen met eigen meubels die voor u vertrouwd en belangrijk zijn. We moedigen dit ook aan zodat u zich snel thuis kan voelen. Enkel is het niet mogelijk om een bed of een televisie mee te brengen, al de rest is wel mogelijk (in overleg met de verantwoordelijke van de afdeling of de sociale dienst). 

We hebben een eigen kapsalon. Het staat u echter volledig vrij om uw gekende kapper op kamer te verwelkomen. Ook een bezoek bij uw gekend kapsalon is een mogelijkheid. Hetzelfde principe geldt voor uw pedicure. 

Dat kan zeker. We bieden diensten als kinesitherapie, ergotherapie of logopedie aan. Deze diensten kunnen aangevraagd worden op voorschrift van de huisarts of de specialist.

Er is een gevarieerd dagelijks aanbod aan activiteiten en mogelijkheden tot ontspanning, samenzijn en samen dingen doen met familie, vrienden, medebewoners en verzorgend personeel. Iedereen is altijd vrij om aan alle of sommige activiteiten deel te nemen.