Informatiepagina rond prijzen


Hoeveel betaal je voor een bepaalde dienstverlening? Vaak is er geen standaardantwoord en is het moeilijk om door het bos de bomen te zien. Op deze pagina kan je alle informatie over de prijzen terugvinden. Bij vragen, neem zeker contact op voor verduidelijking. 

 

Voor een verblijf in het woonzorgcentrum Klaverveld betaal je op vandaag 68,79 euro per dag (= 2063,70 euro per maand).

Zowel de verzorging en verpleging, de maaltijden, de animatieactiviteiten, het incontinentiemateriaal, de administratieve en sociale hulpverlening, de kinesitherapie en logopedie (op doktersvoorschrift) ... zijn inbegrepen in de dagprijs. Uw medicatie, dokterskosten, was van persoonlijk linnen en persoonlijke aankopen zijn niet inbegrepen in deze prijs omdat dit van persoon tot persoon anders is. 

Wist je trouwens dat heel wat bewoners recht hebben op een tegemoetkoming? Je kan hiervoor steeds contact opnemen met de mutualiteit! 

In Residentie Klaverhof, onze assistentiewoningen, bedraagt de huidige dagprijs 41,57 euro per dag (= 1247,10 euro per maand).

Dit omvat de eigenlijke woonvergoeding (= de huur) voor een flat bestaande uit een woonkamer met kitchenette, een badkamer, een berging en twee slaapkamers.

Naast de woonvergoeding omvat de dagprijs ook een basisdienstverlening (24/7 permanentie voor het beantwoorden van noodoproepen, onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten, bemiddeling met de thuiszorgdiensten, mogelijkheden tot deelname aan activiteiten...).

Hoeveel betaal je voor een kortverblijf of een oriënterend kortverblijf? Deze dagprijs is net zoals voor het woonzorgcentrum vastgesteld op 68,79 euro.

Ook hier is de verzorging en verpleging, de maaltijden, de animatieactiviteiten, het incontinentiemateriaal, de administratieve en sociale hulpverlening, de kinesitherapie en logopedie (op doktersvoorschrift) ... inbegrepen in deze dagprijs. Uw medicatie, dokterskosten, was van persoonlijk linnen en persoonlijke aankopen zijn niet inbegrepen in deze prijs omdat dit van persoon tot persoon anders is. 

Wist je dat er een gedeeltelijke terugbetaling van de eerste dagen kortverblijf is? Je kan hiervoor steeds contact opnemen met onze maatschappelijk werkers. 

In het dagverzorgingscentrum Klaverbilk is de dagprijs vastgesteld op 31,12 euro per dag. Uw middagmaal, dranken, zorg en begeleiding, animatie, incontinentiemateriaal ... zijn hierbij inbegrepen. 

Vervoer kost 6 euro per dag en extra diensten zoals een bezoek aan de kapper of pedicure, een ontbijt ... zijn niet inbegrepen.

Er zijn mogelijkheden tot gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit of via Gemeente Zedelgem. Jasmine, coördinator van het dagverzorgingscentrum, bezorgd u graag meer informatie! 

Ons Infopunt Dementie Groot-Zedelgem biedt gratis thuisbegeleiding aan (op korte en lange termijn). Het ondersteunen van een partner, psychosociale ondersteuning van een persoon met dementie, advies rond het zorgaanbod, tips om in contact te treden met iemand met dementie, een luisterend oor... Dit BLIJFT een gratis dienstverlening.